http://www.consorcidelestany.org/index.php?A-el-consorci-de-lestany-de-banyoles-demana-la-implicaciA-de-la-generalitat-3006051

Notícies

· El Consorci de l'Estany de Banyoles demana la implicació de la Generalitat (30/06/05)

14-07-2010:CAM - El Punt / Oriol Mas - El Consorci de l'Estany, format pels ajuntaments de Banyoles i Porqueres i la Diputació de Girona, va demanar ahir que la Generalitat s'impliqui en el projecte i participi en la gestió de l'espai.

El seu president i alcalde de Porqueres, Xavier Gifra, va confirmar que el 6 de setembre representants del consorci es reuniran amb el director general de Medi Natural, Ramon Luque, per concretar la seva implicació en l'ens i també per presentar les diferents propostes de límits del futur parc natural. Segons Gifra, s'estan estudiant sis propostes de límits i segurament l'opció més viable serà una proposta intermèdia que englobi l'Estany i la seva conca lacustre, per garantir la connectivitat amb els espais naturals de la Garrotxa. Això faria que nous municipis -com ara Camós i Fontcoberta, entre d'altres- poguessin integrar-se dins el consorci, ja que formarien part de l'hipotètic parc natural.

Per altra banda, en el ple d'avui del consorci es formalitzarà el canvi de president, tal com es preveu en els estatuts. Durant els pròxims quatre anys, el càrrec l'ostentarà l'alcalde de Banyoles, Pere Bosch. Bosch va assegurar ahir que mantindrà una línia «continuista», amb l'objectiu de desenvolupar el projecte LIFE de restauració d'ambients aquàtics.