Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Programa el Medi Ambient de Televisió de Catalunya - Espai Terra- Divendres

02-10-2012:CPM -

Diversos reportatges emesos sobre el Consorci de l'Estany relacionats amb el projecte Estany o l'Estany de Banyoles en alguns programes de TV3.

Programa Vent a Favor de TV GIrona. Reportatge Projecte Estany.

16/7/2012: 2nd capítol del programa Vent a Favor, TVGirona, rodatge del Pla de l'Estany: Qualsevol bona ruta s’ha d’iniciar amb forces i què millor que fer-ho alimentant-se de productes de la terra creats i cultivats amb productes de qualitat. Després d’un esmorzar dels que fa història analitzarem la tradició ramadera del Pla de l’Estany, pas previ a endinsar-nos per alguns racons de la seva capital, Banyoles. El seu indret emblemàtic, l’estany, ens acollirà per fer-hi una volta en barca i descobrir algunes de les històries que amaga i que vénen de molts anys enrere. Finalment, donarem el toc cultural i històric al programa visitant el Castell de Palol de Revardit i les pintures romàniques de Ravós del Terri, unes obres úniques i admirades arreu del territori.

El Medi Ambient: "Repoblació de tortugues a l'Estany de Banyoles"

El Medi Ambient - 22/05/2012 - 
 
Aquesta edició del programa El Medi Ambient de Tv3 ens parla sobre la repoblació amb tortuga d'estany (Emys orbicularis) de l'Estany de Banyoles.
Tortrugues_Tv3.JPG

Tortrugues_Tv3.JPG

[INFOHTML] {INFOHTML} [/INFOHTML]

Espai Terra: Reportatge sobre el "Projecte Estany"

Espai Terra - 08/11/2011 -  A partir del minut 6:15
 
La reportera Esther Miró ens descobrirà que el famós estany de Banyoles és molt més que un estany on passejar-se amb barca. Des de l'any 2003, està reconegut com una Zona Humida d' Importància Internacional. A "Espai terra", també veurem com es treballa per recuperar com a aiguamolls espais que antigament s'havien d'assecar per a conreu.
 
Espai Terra.jpg

Espai Terra.jpg

[INFOHTML] {INFOHTML} [/INFOHTML]

programa Divendres: "L'Estany de Banyoles"

Programa Divendres TV3 - 16/05/2011 - 
 
Aquesta edició del programa Divendres de Tv3 fa un reportatge especial de la ciutat de Banyoles. En Miquel Campos, coordinador tècnic del Consorci de l'Estany ens parla sobre la formació i funcionament de l'Estany de Banyoles, així com del projecte Estany. 
Imatge_programa_divendresTv3.jpg

Imatge_programa_divendresTv3.jpg

[INFOHTML] {INFOHTML} [/INFOHTML]

Reproducció de nàiades en captivitat

El medi ambient - 14/06/2011 3.00

El Consorci de l'Estany de Banyoles està duent a terme un projecte de reproducció de nàiades (musclos de riu) en captivitat.

naiades.jpg

naiades.jpg

[INFOHTML] {INFOHTML} [/INFOHTML]

Banyoles, canvi de peixos

El medi ambient - 20/10/2010 Duració: 3.06

A l'estany de Banyoles s'ha disparat la població d'algues i gairebé han desaparegut els amfibis i la fauna invertebrada. La causa sembla ser que el 98 per cent dels peixos de l'estany no són d'espècies autòctones, sinó introduïdes durant el segle XX.

Banyoles_canvi_de_peixos_20102010.jpg

Banyoles_canvi_de_peixos_20102010.jpg

[INFOHTML] {INFOHTML} [/INFOHTML]

L'Estany de Banyoles, cami del reequilibri

El medi ambient - 15/09/2010 3.01

L'estany de Banyoles serà, els pròxims anys, un camp de proves científic per a l'eradicació d'espècies exòtiques i la recuperació de l'equilibri ecològic.

El medi ambient-15_9_10.jpg

El medi ambient-15_9_10.jpg

[INFOHTML] {INFOHTML} [/INFOHTML]


Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life