http://www.consorcidelestany.org/index.php?life-potamo-fauna-3

Notícies

El projecte LIFE Potamo Fauna permetrà conservar la fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga

El pressupost és d’1,9 milions d’euros, la meitat finançats per la Unió Europea

04-04-2014:CPM -

El projecte es va presentar a premsa públicament el dijous 3 d'abril a Girona a la Sala Josep Irla amb un acte inaugural i l'assistència de més de 60 persones. L'acte va cloure amb una xerrada sobre la conservació del cranc de riu autòcton impartida pel Dr. Javier Diéguez.

Els propers quatre anys (2014-2017) el projecte “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga”, conegut amb l’acrònim LIFE Potamo Fauna, permetrà recuperar i conservar a llarg termini diverses espècies amenaçades. Es duran a terme reforçaments poblacionals i millores dels hàbitats d’espècies com el cranc de riu de potes blanques, o diversos mol·luscs, peixos, amfibis i tortugues aquàtiques.

El dijous 3 d’abril ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona la presentació pública del projecte, amb la presència de tots els socis. Han intervingut el Sr. Vicenç Estanyol, Director Territorial dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Girona; el Sr. Miquel Noguer, President del Consorci de l’Estany, el Sr. Jordi Munell, President del Consorci del Ter, el Sr. Francisco Fernández, Cap de l’Àrea de Gestió Ambiental de Forestal Catalana; i el Sr. Joan Budó, Director del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera. L’acte s’ha complementat amb una exposició tècnica del projecte per part del Coordinador tècnic del LIFE Potamo Fauna, Quim Pou, i la conferència “La recuperación del cangrejo autóctono y la importancia de la conservación de los ecosistemas fluviales” a càrrec del Dr. Javier Diéguez, científic titular del Real Jardín Botánico.

El projecte permetrà actuar en 11 espais xarxa Natura 2000 de les comarques de Girona:

El Consorci de l’Estany actua com a beneficiari coordinador, i en són beneficiaris associats el Consorci del Ter, la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Forestal Catalana SA, els Amics de la Tortuga de l’Albera i la Universidad del País Vasco-Euskal Herriko Unibertsitatea. Actuen com a cofinançadors els Ajuntaments de Banyoles i Porqueres, la Diputació de Girona, Aigües de Banyoles, SAU i el Consorci Esportiu de l’Estany de Banyoles.

El pressupost global és d’1.900.262 euros, dels quals el 50% són finançats per la Unió Europea.

Aquest projecte ha permès consolidar un equip de 24 persones per quatre anys. Algunes d’elles en dedicació parcial i altres amb una jornada completa. Des del Consorci de l’Estany s’han contractat 4 persones noves. D’altra banda també i de forma indirecta participaran temporalment diverses empreses dedicades a la gestió i estudi de la biodiversitat i la natura.

Objectius i actuacions:

E4_20140403_Conferencia_inaugural_Potamo_CES (5)web.jpg
E4_20140403_Quim_Conferencia_inaugural_Potamo_CES (7)web.jpg
E4_20140403_Javier_Conferencia_inaugural_Potamo_CES (9)web.jpg