http://www.consorcidelestany.org/index.php?view-4

Notícies

Bona participació a les activitats del Dia Mundial de les Zones Humides (5 febrer de 2011)

08-02-2011:CPM -

Una setantena de persones assisteixen als diferents actes organitzats pel Consorci de l’Estany, l’Associació Limnos i el Museu Darder. Espai d’interpretació de l’Estany  en motiu del Dia Mundial de les Zones Humides. Aquesta diada commemora la signatura del Conveni Ramsar per a la protecció d’aquests ecosistemes signat el 2 de febrer de 1971. Ramsar és el primer tractat modern, de caràcter intergovernamental, sobre conservació i ús sostenible dels recursos naturals. El Dia Mundial de les zones humides té com a objectiu divulgar el valor d’aquests tipus d’espais naturals, uns dels més productius i rics de la Terra i, a la vegada, dels més fràgils i amenaçats. Aquest any es compleixen 40 anys de la signatura del conveni.
 

Amb aquest pretext, i des de fa uns anys, s’organitzen activitats per tal de promoure el coneixement i estudi del patrimoni natural i cultural de les zones humides de la comarca, un dels espais més singulars de Catalunya, així com divulgar-ne els seus valors i fer ressò de la importància de la seva protecció i conservació.

El format de les activitats està consolidat des de fa uns anys amb una jornada de xerrades el dissabte a la tarda i una visita guiada el diumenge al matí. Com cada any es va destinar un espai a la presentació de treballs de recerca naturalista realitzats per estudiants de batxillerat. Els treballs presentats van ser:

La resta de presentacions van servir per divulgar el patrimoni cultural de la comarca associat a les zones humides. Concretament es va parlar del Parc Arqueològic-Poblat Neolític de la Draga, unes restes arqueològiques que s’han mantingut intactes des de fa més de 7.000 anys gràcies a l’ambient humit on han restat tots aquest temps. Les presentacions van ser:

Una quarantena de persones van assistir a les presentacions.

El diumenge al matí, i lligant amb les presentacions del dia abans, es va organitzar una visita comentada al Parc Arqueològic-Poblat neolític de la Draga a càrrec de Toni Palomo, un dels arqueòlegs que ha realitzat les darreres excavacions. Unes vint-i-cinc persones van assistir a la visita.

DMZH05-02-2011 18-16-38.JPG

Imatges de la presentació de les jornades per part de Salvador Ros (Consorci de l'Estany i Alcalde de Porqueres) i Moisès Jordi (coordinador de Limnos); i imatges de la visita al Parc neolític de la Draga.

DMZH06-02-2011 11-27-24.JPG

DMZH06-02-2011 11-27-24.JPG